Historia de Barcelona de los orígenes a la actualidad, Alicia Sánchez y Maria Pomés

Editorial Optima (2001)

 Barcelona, ciutat de mercaders, artesans i industrials, receptora de grans onades migratòries, però també ciutat assetjada pels enemics dels seus privilegis, saquejada per pirates i devastada per epidèmies. El seu estratègic emplaçament entre muntanyes representava un element essencial per a la defensa del territori i la seva posició al Llobregat era un factor positiu pel comerç marítim. Per aquestes circumstancies va ser disputada per romans, visigots, musulmans i francs, abans que es convertís en la capital de la Corona catalanoaragonesa.

Aquesta obra presenta un passeig per la història de Barcelona, amb una narració clara i ben estructurada que permet anar descobrint aspectes com el naixement de la Casa Comtal de Barcelona, l’origen de la senyera, els fets que han conduit a la celebració de la Diada, el naixement de la primera línia de ferrocarril de la península i així fins als Jocs olímpics del 1992.

Les autores han aconseguit en un llibre d’encara no 400 pàgines plasmar de forma senzilla i concreta els aspectes esmentats i molts d’altres.

Aquest és un llibre que està a les meves prestatgeries tot ple de subratllats i notes que hi he afegit.

Deixa un comentari