32à CP Riells del Fai (2012)

Visitar:

http://www.eoliumtrek.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=43:riells-del-fai-32a-caminada-popular&catid=11&Itemid=112

2 responses to “32à CP Riells del Fai (2012)

 1. El monestir de Sant Miquel del Fai té una connexió important amb el Monte Sant Angelo ubicat a l’extrem més ponentí del massís del Gargano (terç mig de la península italiana abocat al Adriàtic. On hi ha l’esperó de la bota que veiem al mirar el mapa).
  En aquest indret va aparèixer Sant Miquel d’alt d’un espadat per confirmar la decisió divina de ferir de mort el comte Manfredo que maltractava i tenia atemorits els seus súbdits de la zona de Siponto. La fletxa que el comte va enviar a una peça de caça (crec que rea una vaca) va adquirir un efecte bumerang amb el resultat final de ferir de mort al propi compte. Aquest accident, tant estrambòtic, es va interpretar com un fet sobrenatural. Era tant estrafolari però, que per ser acceptable requeria una certificació divina. En aquest cas, el funcionari diví que li toca certificar-ho no és altre que el mateix Sant Miquel. Un funcionari de luxe.
  No cal dir que el lloc de l’aparició es va convertir amb punt de devoció excepcional per la gent del país i també pels peregrins de Terra Santa que, fent marrada, hi pujaven quan s’apropaven o tornaven del port de Bari.
  Es va convertir amb una tradició dels pelegrins de Terra Sant transportar un pedreta del Monte Sant Àngelo que al retorn de la peregrinació entregaven a les autoritats religioses del poble que la guardaven com una relíquia molt preuada. En algunes ocasions, si les condicions econòmiques eren favorables, les autoritats locals cercaven fons de financiació per edificar una capella o una església dedicada a Sant Miquel dins del terme de la parròquia. Sovint cercaven un indret enlairat que recordés la muntanya italiana descrita pel peregrins. La pedra transportada pel pelegrí la situaven en els fonaments de la nova capella.
  Aquest és l’origen de moltes de les esglésies dedicades a Sant Miquel que hi ha arreu de l’Europa occidental. L’explicació del miracle fa entenedor el fet de que gairebé totes estan situades en un indret enlairat d’una muntanya.
  Només cal recordar com exemples: el Mont Sant Michele a la Bretanya, La Sacra Sant Michelle als Alps Italians del Sud (prop de Torino) i, evidentment, el nostre Sant Miquel del Fai

  • Moltes gràcies, Josep. Aquesta informació enriqueix el coneixement de Sant Miquel del Fai. Ja ho he afegit al text.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s